Spring naar inhoud

20 Reacties

 1. Inge Inge

  Toen ik begin dit jaar dan toch een keer corona kreeg, heb ik Salvia miltiorrhiza en kudzu tincturen genomen. De hoofdpijn die ik had, trok snel weg toen ik begonnen was met de kuur. De malaise werd duidelijk minder en ik herstelde echt snel. Ik heb dit dan ook bij veel anderen aanbevolen!

  Ik was en blijf erg blij met de informatie over de kruiden op deze website. Heel hartelijk dank!

 2. Joyce Joyce

  Ik heb na maanden van een vermoede zeer mild verlopen C plotseling last van extreme vermoeidheid, spierpijn en tintelingen in vingers. Verder voel ik me goed, maar zo moe. Ik woon in Spanje en lees dat huisartsen hier bij post covid klanten met extreme vermoeidheid B12 injecties in de bil geven met zeer positief reacties van mensen. Nu realiseer ik me dat ik mijn B12 nooit heb laten onderzoeken. Ik lees ook dat B12 problemen nauwelijks erkenning krijgen in Nederland. Vandaar dat ik toch advies aan u vraag voordat ik naar een arts ga.

  Wat adviseert u mij te doen?

  • Hallo Joyce
   Ik adviseer om B12 gewoon te proberen. Misschien helpt het jou, misschien ook niet. Waarschijnlijk ben je zo moe omdat de organen uitgeput zijn. Wat je ook kan proberen is leverondersteuning, bijvoorbeeld met Leverbitter of Skullcap. Nierondersteuning met Brandnetel of Jiaogulanthee. Reiniging met Zeoliet of Chlorella.
   Met groet, Willem

 3. Jessica Jessica

  Hartelijk bedankt voor het creëren van deze website, zeer dankbaar dat ik dit heb kunnen lezen. Het bied mij steun en moed zeker nu ik wat ‘oplossingen’ zocht om mijn covid infectie op natuurlijke en snellere manier te genezen. Ik ga zeker rode zonnenhoed terug innemen en heb vlierbes extract besteld. Heel fijn dat er wetenschappelijke links ook telkens bij vermeld staan!

 4. A.E. van Huuksloot A.E. van Huuksloot

  Duidelijke uitgebreide website waar ik zeker iets aan zal hebben.

  Ik heb een vraag over de vaccinatie, als je chronische lyme hebt val je dan ook in de categorie van de kwetsbare groep mensen.

  • Zelf zie ik dat kwetsbare ouderen met een vaccinatie minder snel sterven aan Covid19. Maar tegelijkertijd zie je dat het immuunsysteem van deze ouderen door de vaccinatie plus alle maatregelen er echt niet op vooruit gaat. M.a.w., er hangt toch wel een prijskaatje aan vaccineren. Mensen met chronische Lyme hebben een kwetsbaar immuunsysteem en zijn bovendien meestal ook erg gevoelig. Voor zo iemand lijkt het me niet vanzelfsprekend om zonder afweging een vaccinatie te gaan halen.
   Willem

 5. Elise Pieterse Elise Pieterse

  Graag wil ik weten of diverse kruiden die we in onze tuinen/ in het wild hebben ook gebruikt kunnen worden, zoals bladeren of wortels. Voor een vriendin heb ik bv heel veel wortels uitgegraven van de duizendknoop voordat hij ‘verdelgd werd’ en zij drinkt met veel baat de thee daarvan. Ook heb ik zaden van de artemisia annua, al ik kreeg ze iets te laat voor zaaien dit jaar en één klein plantje kwam op. Liever koop ik geen tinctuur, maar pluk liever in het wild b.v de zwarte vlier.
  Elise

  • Planten die zonder al te veel moeite in Nederland groeien of te vinden zijn, zijn Japanse duizendknoop, Zwarte vlier, Paardenkastanje, Rode zonnehoed, Astragalus, Hemelboom, Grove den, Herfstaster, Ginkgo, Houttuynia, Wede, Waterhennep en Hyssop. Artemisia annua is inderdaad lastig omdat de zaadjes moeilijk ontkiemen.
   Willem

   • Elise Pieterse Elise Pieterse

    graag wil ik weten hoe ik deze planten kan gebruiken, of b.v thee zetten effectief is.Trouwens de zaadjes van de artemisia ontkiemden zonder problemen, maar ik was te laat in het seizoen om er profijt van te hebben en heb ik er nog heel veel voor volgend jaar ( te koop bij Vreeken) Van de zwarte vlier heb ik b.v heel veel bloesem en besjes gedroogd. En van de zwarte bes de blaadjes.( besjes zelf in de vriezer, evenals blauwe druiven met pitjes) En van de grove den de naalden, daar kan ik zeker wel thee van zetten.Hyssop heb ik in mijn volkstuin, evenals heel veel andere, ook bijzondere kruidenplanten.Ik vind het ook fijn als ik er weer iemand anders mee kan helpen, als ik een nuttige tip kan doorgeven, die past bij hun situatie. Zelf heb ik nu corona, maar niet meer last dan een beetje keelpijn.( gekregen van een vriendin, die ook haar vader heeft aangestoken die heel verdrietig nu terminaal is) Dan zie je ook hoe belangrijk een goede weerstand is!

 6. Jannie Jannie

  Wat een goede website ! Put hier veel steun uit. Ik werk in de zorg en ben in opleiding. Ik moet nog 2 maand maar ik ben bang dat er dan al een vaccinatie plicht voor zorgmedewerkers door komt. Ik ben dan genoodzaakt om de zorg uit te gaan met de consequentie dat ik alle opleidingskosten kan terug betalen en mijn diploma niet kan halen…. Ik vind dit zo ver gaan, je bent baas over je eigen lijf.

 7. Dear Director,
  We are interested in your products. If your company can handle a bulk supply of your products to Cameroon, please contact us.
  Please forward copy of your reply to hrhbahmbi3@oepd.org Regards HRM Bah Mbi

  • We can handle bulk. What do you want to buy?

   Willem

  • Hallo Mustafa
   Het lukt me niet om er achter te komen wat je hier mee bedoelt. Sorry.
   Willem

 8. Marja Marja

  Dankjewel Willem, voor al je inzet, geweldige website!
  ook ik had al meteen een lyme déja vu.

 9. Wat een prachtwerk! Heel erg veel dank dat ik/wij dit mogen lezen!
  Hartelijke groet,
  Carla de brave, Uithoorn.

 10. Anneke Wentink-Adam Anneke Wentink-Adam

  Ben onder de indruk .Prachtig .Put hier steun uit. Dank dat ik dit mag lezen.

 11. Danny Danny

  Felicitaties met deze analyses, observaties en alternatieve behandelingen –
  ‘heel’ to the point !

 12. Geralda de Vries Geralda de Vries

  Ben onder de indruk, wat een mooie website…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DutchEnglishFrenchGermanSpanish