Weefselschade
In het algemeen is het meest effectieve kruid dat kan worden ingezet om de schade van Corona te herstellen Salvia miltiorrhiza (Rode salie). De effectiviteit neemt toe als Rode salie wordt gecombineerd met Pueraria lobata (Kudzu).
Vermoeidheid en uitputting
Zowel bij actieve Corona als Post Corona geldt dat wekenlang super-vermoeid op bed liggen en dat met herhaling geen uitzondering is. Mensen met Lyme, Fybromyalgie, CVS (Chronisch Vermoeidheid Syndroom), ME (Myalgische Encefalomyelitis), kennen deze vermoeidheid ook. Het betekent dat hun hele systeem met alle organen uitgeput is. Er zijn geen levenskrachten meer. Het is niet makkelijk om hiervan te herstellen. Het kan maanden, zo niet langer, duren. Bij post-Corona-vermoeidheid valt de kortademigheid of zuurstofhonger op. Bij herstel zijn regelmaat en gezonde voeding (niet alleen fysieke voeding) natuurlijk erg belangrijk. Dit kan je met kruiden ondersteunen.
Vooral bij actieve Corona is Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng) een goede anti-vermoeidheidshelper omdat deze ook de lymfe- en bloedvaten beschermt, meer helderheid in het hoofd geeft en een ingeslapen immuunsysteem weer aanzet.
Leveruitputting
O.a. door de vele afvalstoffen van de infectie krijgt de lever het erg zwaar. Opties voor leverondersteuning zijn bittere kruiden zoals Andrographis paniculata, Leverbitter, Sylibum marianum (Mariadistel), Taraxanum officinalis (Paardenbloem) en Multiplasan 17 (een supplement)
Nieruitputting
Corona doormaken gaat ook vooral te koste van de nieren, die beschadigd kunnen raken. Extreme dorst en veel plassen wijst op nierproblemen.
Een goede ondersteuner en beschermer voor de nieren is Salvia miltiorrhiza (Rode salie) omdat dit kruid ook nog andere behandeldoelen dekt. Tijdens de infectie is Brandnetelthee (Urtica dioica) drinken goed. Voor de nieren kan ook de ‘alleskunner’ Polygonum cuspidatum (Japanse duizendknoop) worden ingezet.
Bijnieruitputting
Hiervoor zijn inzetbaar: Ribes nigrum (Zwarte bes – blad), Glycyrrhiza glabra (Zoethout), Rhodiola rosea (Rozenwortel) en Pinus sylvestris (Pijnboompollen).
Pinus is ook goed voor de holtes en luchtwegen, stimuleert de ademhaling en doorbloeding en is slijmoplossend. Rozenwortel zorgt er ook voor dat cellen meer zuurstof opnemen.
Miltuitputting
Astragalus membranaceus (Vlezige hokjespeul)
Schildklieruitputting
Juglans nigra (Zwarte noot) en Rhodiola rosea (Rozenwortel)
Uitputting door slechte celverbranding
o.a. Leonurus cardiaca (Hartgespan)