Spring naar inhoud

Preventie

 

Met een goed immuunsysteem kan men zonder ernstige gevolgen aan een eventuele besmetting bloot staan. Naast het overbekende rijtje, desinfecteren, afstand bewaren, thuis blijven, mondkapje dragen etc., maatregelen die op zich beschouwt eigenlijk helemaal niet gezond zijn, is het daarentegen in ieder geval wél belangrijk dat je een gezond immuunsysteem hebt. Een gezond immuunsysteem is afhankelijk van vele factoren op verschillende niveaus. Met de verschillende niveaus bedoel ik het fysieke, het psychische en het spirituele niveau.
Alleen al op het fysieke niveau zijn er heel veel factoren die een goede weerstand tegen Corona bevorderen. De belangrijkste daarvan kent iedereen: goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. Ook de belangrijkste factoren op psychisch niveau kent iedereen: niet te veel stress, genoeg voldoening scheppen in wat je doet en onderhouden van voedende relaties. Er zijn ook spirituele factoren. Voor een deel zijn die algemeen en voor een deel specifiek. Goed voor het geestelijke immuunsysteem is in iedere situatie dat je gezond en positief blijft denken en dat je je geestelijk blijft ontwikkelen. Dit zijn algemeen spirituele factoren. De specifieke factoren zijn eerder in dit boekje ter sprake geweest.
Specifieke fysieke bescherming tegen Corona bieden de verschillende farmaceutische vaccins die op het ogenblik op wereldschaal ingezet worden. Het voordeel van vaccinatie is dat het inderdaad bescherming kan bieden, waarbij op het ogenblik nog onduidelijk is in hoeverre dit op lange termijn werkelijk het geval is. Hierover, net als bij de aanleg van het 5G-netwerk, kan iemand terechte vragen hebben. Het voordeel is dat het op korte termijn inderdaad bescherming kan bieden, maar het nadeel is dat ook vaccineren als maatregel op zich niet gezond is. Vooral bij de Coronavaccins waarbij de nieuwe RNA-techniek wordt toegepast is het zo dat de werking van het eigen immuunsysteem nog verregaand omzeilt wordt dan bij de klassieke vaccins. Ook is nog onvoldoende duidelijk in hoeverre het DNA door de nieuwe RNA-vaccins beïnvloed wordt.
Naast goede voeding en voldoende lichaamsbeweging is het goed mogelijk om natuurlijke middelen als preventie tegen Corona toe te passen. Er zijn verschillende kruiden of kruidencombinaties die specifiek het immuunsysteem tegen Corona beschermen en die tegelijkertijd organen en weefsels versterken en beschermen. Opties hiervoor zijn: Artemisia annua (Zomeralsem), Echinacea purpurea (Rode zonnehoed), Astragalus membranaceus (Vlezige hokjespeul), Sambucus nigra (Zwarte vlier), Vitamine C.
Ben je veel onderweg of in bijeenkomsten, neem dan een stukje gember in de mond om op te kauwen. Of verse rozemarijn. De etherische oliën hiervan doden virussen.

volgende pagina