Spring naar inhoud

Pinus sylvestris/ “Zonnewende”

Zonnewende is een speciaal voor virusinfecties zoals Corona samengestelde tinctuur gemaakt van:
1. Pijnboompollen complex: extract van dennennaalden en dennenschors (Pinus sylvestris), Urtica dioica (Brandnetel), Illicium verum (Steranijs), Glycyrrhiza glabra (Zoethout), Ganoderma lingzhi (Reishi), Sambucus nigra (Vlierbloesem), Syzygium aromaticum (Kruidnagel), Lavendula ssp. (Lavendel), Valeriana officinalis (Valeriaan), Camellia sinensis (Groene thee), Choisya ternata (Oranjebloesem)
2. Vaccinium complex Vaccinium myrtillus (Blauwe bes) en Sambucus nigra (Zwarte Vlier)
3. gedroogde wortel van Astragalus membranaceus (Vlezige hokjespeul)

In het Latijn betekent Zonnewende: ‘Solstitium’ wat zonnestilstand betekent. Corona maakt in de maatschappij een ontwikkelingsstilstand zichtbaar, maar geeft ook kansen voor ommekeer. Zie de spirituele dimensie van Corona. Dit is de gedachte achter de naam zonnewende.
Zonnewende tinctuur kan al dan niet preventief toegepast worden tegen virussen zoals o.a. het Coronavirus (COVID-19) en het Sarsvirus (SARS-COV-2) maar kan ook ingezet worden bij de behandeling van deze virusinfecties.

De basis van deze samengestelde tinctuur is het Pijnboompollen-extract, gemaakt van de pollen en naalden van de Pinus sylvestris, Nederlandse naam Grove Den. Dennen werden begin vorige eeuw in Nederland veel aangeplant voor het vastleggen van stuifzand en ook als stuthout voor de mijnbouw. Dennen worden al heel lang gebruikt “om de borst te zuiveren”.

Pinus sylvestris kent de volgende toepassingen en eigenschappen:
● verschillende luchtwegaandoeningen: longzieken, kortademigheid, verkoudheid, slijmvorming (bevordert ophoesten van slijm) keelpijn, hoest, heesheid, Bronchitis, Sinusitis (neusbijholteontsteking), Laryngitis (strottenhoofdontsteking), amandelontsteking, verhoogt de uitademing van koolzuurgas
● er zijn berichten dat Grove den helpt tegen door Covid-gevaccineerden aangemaakte spike-eiwitten
● natuurlijke bloedverdunner
● bij vermoeidheid, uitputting door stress, bijnieruitputting, een oververmoeid klierstelsel
stimuleert immuunsysteem, infectiewerend, ontstekingswerend
● zweetdrijvend, vochtafdrijvend, bloedzuiverend
● lever- en nierondersteunend

Overige toepassingen en eigenschappen van Pinus sylvestris:
● verhoogt de doorbloeding (van de huid)
● bij reumatische klachten, spierpijn, slapeloosheid
● bij ADHD, de negatieve gevolgen van roken, bescherming tegen UV-licht, menstruatiepijn

Zonnewende eigenschappen:
● bevat grote hoeveelheden vitamine C en bevordert de immuniteit. De werkzame stoffen in Sambucus nigra (Zwarte vlier) zorgen er voor dat het Coronavirus zich niet verder vermenigvuldigt waardoor de duur en ernst van de ziekte beperkt wordt
● effectieve bescherming tegen griep, verkoudheden, (Corona-) virussen en infecties. Aanmaak antilichamen tegen het virus en bevordert de productie van nieuwe immuuncellen, herstelt de immuniteit en geeft vitaliteit
● werkt sterk ontstekingswerend en bindt virussen, antiviraal, antioxidant en heeft een adaptogene (in balans brengende) functie.
● door de aanwezigheid van dennenpollen, rijk aan grote hoeveelheden vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D, E; kalium, natrium, calcium, magnesium, mangaan, aminozuren, vetzuren, enzymen, koper, ijzer, fosfor, seleen en zink. 
● is een slijmoplossend middel waardoor ophoesten bevorderd wordt. Hierdoor is het een natuurmedicijn bij bronchitis, hoest, droge hoest, prikkelhoest, slijmophoping en sinusitis of bijholteontsteking, allergische rhinitis (neusslijmvliesontsteking)
● bij mond, neus-en keelproblemen, keelpijn, luchtwegeninfecties, kortademigheid,  amandelontsteking, slijmvliesproblemen. Tegen koorts, hooikoorts.
● vermindert vermoeidheid en het cholesterolgehalte; bloedzuiverend; stimuleert het immuunsysteem; goed voor de luchtwegen; de concentratie; hart en bloedvaten en het uithoudingsvermogen.

Dosering:
Lichte kuur: 3 maal daags 5 druppels.
Gemiddelde kuur / Intensive kuur; 3 maal daags 10 druppels / 3 maal daags 20 druppels.
Of volgens de aanwijzingen van uw therapeut.

volgende pagina