Spring naar inhoud

Polygonum cuspidatum (Japanse duizendknoop)

Japanse Duizendknoop is, net als Kudzu, qua bouw en groei een zeer krachtige plant die de laatste tientallen jaren ook nog eens sterk oprukt vooral in geïndustrialiseerde gebieden. Dit bijna niet te verdelgen ‘onkruid’ heeft veel goede eigenschappen die goed passen bij met name moderne ziektebeelden. Het is denk ik niet toevallig dat ook Corona daar bij hoort.
Plantsoenendiensten noemen Japanse duizendknoop ‘het groene gevaar”. Het gevaar zit hem in de stelen en wortels van de plant. De verspreiding vindt namelijk niet plaats door uitzaaiing, maar via de wortels. De houtachtige en uiterst taaie wortelstokken kunnen metersdiep reiken, terwijl het kleinste stukje de potentie heeft om zich voort te planten. En dat woekeren doet de Japanse duizendknoop uiterst agressief. Zo erg zelfs dat schade aan gebouwen en wegen optreedt. Het groeit zelfs door funderingen en in gebouwen. Deze duizendknoopsoort trekt zich ’s winters helemaal terug in deze wortelstokken en in het voorjaar komt hij weer tevoorschijn en maakt manshoge stelen met forse bladeren. In augustus en september bloeit het kruid met witte bloemtrossen die bijen graag bezoeken.

Toepassingen en eigenschappen:
● antiviraal (tegen het Coronavirus) en ontstekingsremmend
● remt viraal aanhechten op ACE2 receptoren
● bij nieruitputting
● longontsteking, Bronchitis, COPD; ondersteunt longen en hart; o.a. bij bloed ophoesten of kortademigheid
● beschermt en herstelt lymfe- en bloedvaten
● tegen bloedverklontering
● remt cytokines, m.n. JNK, MMP9, LI-1b- en LI-6 (dit zijn lichaamseigen afweerstoffen die bij overreactie van het immuunsysteem schadelijk worden)
● neurologische problemen zoals zenuwprikkelingen of doof gevoel in ledematen

Overige toepassingen en eigenschappen:
● bij Lyme, Bartonella, en een zwak immuunsysteem ● bij Post Lyme Syndroom (P.L.S. = gevolgen van een mislukte antibioticakuur) ● hoofdpijn bij Lyme en neuroborreliose
● neurodegeneratieve aandoeningen; Parkinson, ALS, MS, Alzheimer. Verder: Angina pectoris, hepatitis, huidinfecties, leukemie, gal- en blaasstenen.
● remt Candida en breekt biofilms af
● zeer hoog gehalte aan resveratrol (antioxidant)
● zorgt voor een betere (samen-) werking van andere kruiden (synergetische werking) onder andere omdat het de bloeddoorstroming in de moeilijk bereikbare allerfijnste bloedvaatjes verbetert (bijv. ogen, gewrichten, huid en zenuwen).

Dosering:
Gemiddelde kuur: opbouwen tot 3 x 15 druppels per dag bereikt is
of volgens voorschrift van uw behandelaar.
Aanbevolen wordt biologische moedertinctuur.


https://www.researchgate.net/publication/272020690_Polygonum_cuspidatum_and_Its_Active

volgende pagina