Spring naar inhoud

Salvia miltiorrhiza (Rode salie)

Een kruid dat heel breed bij Corona en Post-Corona kan worden toegepast is Rode Salie. Het is een belangrijk kruid bij de behandeling van infecties zoals Covid-19. Geadviseerd wordt om bij Corona in ieder geval Rode Salie te nemen omdat het actief is tegen veel wat Corona doet in het lichaam.
De Chinese naam van Rode salie is ‘Tan Shen of Danshen’. Salvia miltiorrhiza is de Latijnse naam voor ‘rode okerwortel’ en wordt in het Nederlands, rode- of Chinese salie genoemd. ‘Salvia’ komt van het Latijn ‘Salvus’ wat ‘kluis’ betekent en verwijst naar het rijke spectrum aan geneeskrachtige eigenschappen dat deze plant bezit. Het is een geneeskrachtige, winterharde, vaste plant met vertakkende stengels die 30 tot 60 cm lang zijn en met wijd gespreide bladeren waarbij de bloemen in kransen bloeien. Rode salie heeft zijn oorsprong in China en Japan. De wortel en bladeren worden, als natuurlijk antibioticum, vooral in de Chinese geneeskunde gebruikt. Het is een kruid die heel sterk is in het beschermen van vitale organen. Wordt specifiek ingezet bij ontstekingen aan lever en milt en bij een slechte werking van deze organen. Wordt ook ingezet bij hart- en vaatziekten en cerebrovasculaire aandoeningen (een blokkade in de bloedstroom naar de hersenen). Wordt ook toegepast bij Lyme en co-infecties.

Toepassingen en eigenschappen:
● immuunmodulator; normaliseert het cytokine niveau in de lichaamscellen waardoor het immuunsysteem gereguleerd wordt; dit is belangrijk bij infecties zoals Corona en Lyme omdat dan het immuunsysteem ‘op hol kan slaan’.
● immuunadaptogeen; remt een te veel aan immuunactivteit of stimuleert een te weinig aan immuunactiviteit
● antioxidant, antiviraal, antibacterieel, sterk ontsteking- en koortswerend, antimicrobieel
● sterk als antistollingsmiddel (tegen bloedverdikking); verbetert de bloedcirculatie; beschermt bloedvaten, vasculitis (bloedvatenontsteking), normaliseert de bloeddruk; effectief bij tal van long- en hartziekten; bij verstopping van bloedvaten en slagaders (atherosclerose), algemene bloedvaten- en slagaderaandoeningen
● voorkomt hechting van virussen en beschermt ACE2 (het eiwit waar het Coronavirus aan hecht)
● THFa remmer (is een lichaamseigen afweerstof die bij overreactie van het immuunsysteem schadelijk wordt)
● geeft een sterke bescherming voor de lever, nieren, milt, hart, longen, centraal zenuwstelsel en rode bloedcellen
● algemeen versterkend voor het lichaam; verhoogt de immuniteit ● licht pijnstillend
● kinkhoest en hoest ● tegen virusschade
● anti-stress (adaptogeen) ● Artritis (gewrichtsontsteking)

Overige toepassingen en eigenschappen:
● Zorgt voor een regelmatige menstruatie en stimuleert bij het moeilijk op gang komen van deze.
● anti mycoplasma ● anti-anafylactisch (erge allergische reactie die de dood als gevolg kan hebben)  ● anti tumor ● bij pancreatitis (alvleesklierontsteking) ● bij diabetis ● hepatitis ● vleesbomen ● Parkinson  ● neurologische aandoeningen ● eileiderontsteking ● nierstenen, chronisch nierfalen  ● hoge bloeddruk ● hoge cholesterol ● COPD  ● Alzheimer  ● cysten ● puisten ● cataract ● anti-kanker (cellen) ● allergische rhinitis ● rood, paarse bloedvlekken ● breuken ● kneuzingen ● slapeloosheid.

Dosering:
Aanbevolen wordt biologische moedertinctuur; standaarddosering 3 x 15 druppels per dag of volgens de aanwijzingen van uw therapeut.

De effectiviteit van Rode salie verbetert aanzienlijk als het toegepast wordt in combinatie met Kudzu (Pueraria lobata).

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S094471132030129X

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2020.01189/full

volgende pagina